Wisp.HR

Wisp.HR

Kako se koristiti ftp serverom ?


Za pravilno korištenje ftp servera potreban nam je dobar ftp klijent kao npr. Flashfxp (komercijalni) ili Filezilla (besplatni).
NAPOMENA:U direktoriju soft se nalazi već podešen i spreman za korištenje mrežni software - pogledajte ovdje !
U ovom kratkom videu možete vidjeti kako sa koristi već instaliran i podešen klijent:

 


 

Za prvu upotrebu (samo listanje filova) moguće se koristiti i sa browserom ftp://user.wisp.hr/ .
U postavke ftp klijenta unesite adresu servera This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
/" target="_blank">user.wisp.hr te korisničko ime i password koji Vam je poslan putem e-maila da biste mogli skidati željene datoteke, u suprotnom ako se spajate bez korisničkog imena i passworda (dakle anonimno) možete samo pregledavati sadržaj direktorija.
Primjer podešavanja Filezilla FTP Clienta:
1.Instaliramo i pokrenemo program. Iz izbornika File kliknemo na Site Manager i unesemo dobijene postavke kao što je prikazano na slici:

2.Također podesimo određene postavke (edit->settings) - Maximum simultaneous transfers:1 , kao što je prikazano na slici:

3.Pokrenemo FileZilla Client i u izborniku Quickconnect odaberemo podešeni user.wisp.hr i spojimo se na server. Sa lijeve strane vidimo local site (Lokalni hard disk) , a sa desne vidimo direktorije na ftp serveru - kao što je prikazano na slici:


4.Promijenimo direktorije lokalno na disku gdje želimo spremiti filove (ili cijele direktorije) također izaberemo na udaljenom ftp serveru direktorij koji nas zanima zatim označimo direktorij koji želimo downloadat (npr. Cloverfield (2008) 8.3) i odaberemo desnom tipkom miša opciju- add files to queue, isto možemo ponoviti sa nekim drugim filom ili direktorijem . U donjem dijelu se vidi lista filova ili direktorija koji čekaju da ih downloadamo. Download možemo pokrenuti iz izbornika - Transfer->Process Queue, kao što je prikazano na slici:

4. I to je to ... nakon završetka downloada filovi su Vam spremljeni u odabranom direktoriju na hard disku. Brzina ftp servera je limitirana na 800 kb/s (po danu) ili 1500 (po noći), a povremeno je i manja ako je veći broj istovremenih korisnika. Datoteke - filovi downloadani sa našeg ftp servera router se ne ubrajaju u internet promet- ftp server je lokalni.

http://www.crolinks.eu/
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com