Wisp.HR

Wisp.HR

NAPOMENA: Našim e-mail serverom se možete koristiti također preko browsera OVDJE .

1.) Pokrenemo Outlook express i ako nemamo podešen neki drugi account , dočeka nas Internet Connection Wizard , te u prvo polje upišemo ime ili nadimak kojeg želimo koristiti.

 2.)Nakon što smo kliknuli next , upišemo dodijeljenu e-mail adresu.


3.) Nakon što smo kliknuli next , upišemo adrese mail servera.


4.) Nakon što smo kliknuli next , u sljedećem prozoru upišemo dodijeljeni pasword.


5.) Nakon što smo kliknuli next , na sljedećem prozoru kliknite samo finish.
Nakon toga još trebamo podesiti opcije za slanje maila , to radimo tako da u glavnom prozoru Outlook expressa izaberemo sa izbornika Tools opciju Accounts , odaberemo tab mail i dvoklikom na mail.wisp.hr otvorimo opcije za podešavanje accounta.
Zatim otvorimo tab servers , označimo "My server requires authentication".


6.)Nakon toga kliknemo na settings i provjerimo dali je označeno "Use same settings as my incoming mail server". Nakon toga samo sve potvrdimo klikom na OK i podešenja za e.mail su gotova.


7.) (Dodavanje news servera ) Nakon toga u tabu Internet accounts odaberemo Add -> news.


8.) Ponovno nas vodi wizard.


9.)Kliknemo next i u sljedečem prozoru možemo malo izmijeniti e-mail adresu sa nekim dodatkom npr. ubacimo u negdje u ime _NO_SPAM. Sa navedenim dodatkom izbjegavamo prikazivanje prave e-mail adrese na news serverima , a samim time i dolazak tzv. Spama (velika količina neželjenih e-mail poruka - reklama).


10.) Nakon što smo kliknuli next , u sljedećem prozoru upišemo adresu news servera : news.wisp.hr.

11.) Po završetku kliknemo Finish i Close.
Zatim nas Outlook express pita "Would you like download newsgroups from account you added?" - u prijevodu Dali želimo skinuti popis news grupa? Kliknemo yes i pričekamo da se učita popis grupa.
Nakon što su se grupe učitale odabiremo grupe koje se imamo namjeru pratiti.
Mi smo u prozoru upisali za početak: hr. da nam se pokažu samo hrvatske grupe i u ponuđenom izborniku smo označili grupu koju želimo pratiti (označimo mišom i kliknemo na subscribe).


12.) Nakon toga smo u glavnom prozoru označili grupu koju smo odabrali , a pod settings smo odabrali opciju headers only - što znači da želimo učitavati samo naslove.


13.)Nakon što smo mišom označili odabranu grupu , naslovi poruka se počinju pojavljivati i klikom na naslov poruka se učitava.
Mail primamo klikom na tab Send/Recv.
Također za pravilan prikaz poruka na news serveru korisno je u opcijama uključiti (Tools - Options -Read) Automatically expand grouped messages.


14.) Za sva detaljnija podešavanja proučiti help.
Navedeni način podešavanja se primjenjuje i za ostale popularne news-mail readere uz specifičnosti svakog programa , a trenutno važeći podaci za spajanje su uvijek dostupni na ovoj stranici.

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com