Wisp.HR

Wisp.HR

HOW to - Kako podesiti ? WD TV Live HD media player
Glavna motivacija - razlog ovog mini uputstva je pojednostavljeno korištenje ftp servera kao velike online videoteke - video jukeboxa koja se može koristiti online praktički gumbom na daljincu od playera i gledati direktno na TV-u bez potrebe za kopiranjem sa ftp servera i snimanjem na cd- dvd medij ili usb stick. Za takvu reprodukciju se koriste mrežni playeri. Dakle danas imamo na tržištu nekoliko mrežnih playera koji su kod nas dobavljivi : ICY BOX, WD tv live , Mede8er. Popcorn i sl.
Ja sam se odlučio testirati WDTV live, budući da je Western digital renomirana tvrtka i redovito izdaje nove verzije softwera (firmwera) te samim time osigurava da će uređaj moći prikazivati u budučnosti filmove kodirane sa novijim kodecima i eventualno novijim formatima. Uređaj smo kupili u Protisu - trgovina u Zagrebu kod trešnjevačkog placa - trenutna cijena 866,51 kn, a imaju ga i drugi trgovci u ponudi. Kod PROTISA je malo nezgodno što morate 2 puta dolaziti jer večinu robe nemaju na lageru - dobavljaju striktno prema naruđbi - što znači da morate doći, naručiti i ostaviti polog ili platiti pa drugi dan doći po naručeno. Ukoliko Vam je to nezgodno provjerite telefonom neku drugu trgovinu koja ima uređaj na lageru. Službena stranica uređaja ili usporedba između raznih modela. Izgled uređaja:


Nakon otpakiravanja uređaj spajamo na tv priloženim "chinch" kablovima, a ethernet kabel smo uključili u wireles AP (koji je već prethodno podešen i spojen u WISP mrežu). Na ftp serveru smo uključili network sharing direktorija gdje se nalaze datoteke. Na tv-u smo prebacili na AV1 (u mojem slučaju) i pokazao nam se izbornik od uređaja (kratki video - loša slika snimka sa mobitelom):

Kratki opis radnji: Znači nakon što smo ga upalili daljincem kliknuli smo na video - network share - pokazao se server-wisp-hr kliknuli smo na njega i pregledom direktorija odabrali neki film i kliknuli na njega , te tako pokrenuli prikazivanje.
Opći dojam: Odličan uređaj koji poznaje večinu filmova u raznim formatima.
Trenutno jedini primjetan nedostatak je što ne poznaje naše znakove sa kvačicama (čc'š?ž...) prilikom prikaza prijevoda . Inače veličina slova kod prijevoda se može mijenjati prema potrebi. Pošto testiramo novi firmware provjeriti ćemo dali se to popravilo.

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com